"Razgovori o korekciji granice sada su mogućnost"

Stručnjaci za evro-integracije iz Beograda ocenjuju za RTK da je prihvatanjem amandmana koji se odnosi na pregovore o Kosovu, a koji je Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio u okviru Nacrta izveštaja i o Srbiji i o Kosovu, tema o korekciji granice otvorena i da to pitanje više nije zabranjeno.

Continue Reading

Posle 20 godina, moguće pomirenje Srbije i NATO?

London - Kako se približava dve decenije od NATO bombardovanja, deluje da bi se u vazduhu moglo osetiti pomirenje, piše danas britanski Bi-Bi-Si u tekstu pod nazivom „Sada svi zajedno: Srbija i NATO ostavili bombardovanje iza sebe”, povodom održavanja civilne vežbe Srbije i Alijanse o upravljanju posledicama vanrednih situacija.

Continue Reading

New Chief of Staff of Serbian Army – Policy change or signal of good will towards NATO?

BELGRADE – The appointment of Lieutenant-General Milan Mojsilović as the new Chief of Staff of the Serbian Armed Forces was welcomed by the majority of the profession because of his experience and qualifications. Also, a part of it assessed that the new man at the helm of the General Staff represents a signal of Serbia’s more flexible attitude towards cooperation with NATO and the potential elimination of the policy of military neutrality.

Continue Reading