Serbia as Regional Driver: Change or Stagnation?

The speach of CEAS director Jelena Milić at the conference “Balkan Perspective: Adapting the partnership and integration paths”, organized by the NATO Defense College Foundation in Rome 16.05.2019.

It is a real privilege and pleasure to be a regular participant to these events. I have great regards for them, and they are remarkable occasions for me, although I do attend several high-level international conferences every year and read numerous papers on the Western Balkans and Serbia. And I deeply appreciated the previous intervention of Hon. Marta Grande, who showed an optimistic approach and acknowledgement of the positive developments in Serbia.

Continue Reading

Milić:Volters doneo dobre poruke, Srbija pouzdan partner

BEOGRAD, 18. jula (Tanjug) - Poruke koje je u Beogradu poslao američki general Ted Volters, glavnokomandujući NATO snaga u Evropi, pokazuju da je Srbija pouzdan partner i faktor stabilnosti u regionu, a značajne su i za naredni period i rešavanje kosovskog pitanja, kaže direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić.

Continue Reading

Milić: Poruke optimistične, pozitivan signal za Srbiju

BEOGRAD, 15. jula (Tanjug) - Poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji veoma je važna sa aspekta političkih, ekonomskih, bezbednosnih i kulturnih odnosa ne samo za Srbiju već i ceo Zapadni Balkan i Jugoistočnu Evropu, ocenila je danas direktorka Centra za Evroatlantske studije Jelena Milić.

Continue Reading

Milić: U preambulu Ustava umesto celog Kosova staviti četiri opštine na severu

Vreme je da Beograd postane proaktivan u nalaženju prihvatljivog rešenja za spor sa Kosovom, rekla je u intervjuu za Glas Amerike izvršna direktorka beogradskog Centra za Evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić. Njen Centar predlaže da Vlada pro izbriše preambulu Ustava ili je promeni tako da se ne spominje više Kosovo, već četiri opštine.

Continue Reading