IZ MOSKVE BEZ LJUBAVI

Centar za evroatlantske studije (CEAS) iz Beograda predstavlja svoju novu analizu – Iz Moskve bez ljubavi -   povodom 16 godina od ubistva premijera Vlade Republike Srbije Zorana Đinđića, 20-te godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije i 70 godina od osnivanja NATO-a – Kremaljske strukture protiv Đinđićevog sna o Srbiji.

Nastavak

Miliq: Tregimi i ardhshëm i rusëve do të jetë veriu i Kosovës

Drejtoresha e Qendrës për studime euroatlantike në Beograd (Centar za evroatlantske studije - CEAS) Jelena Miliq ka deklaruar për Zërin Amerikës në gjuhën serbe se rrethanat e ndryshuara gjeopolitike po reflektohen edhe në Ballkanin Perëndimor, transmeton Koha.net.

 "Kemi parë çfarë bëjnë rusët në Maqedoni, çfarë po bëjnë ende në Mal të Zi. Frikohem se veriu i Kosovës do të jetë rrëfimi tjetër dhe se ndaj tij duhet pasur kujdes”, ka thënë ajo.

Panel urges NATO to step up dialogue with China

NATO must adapt for futuristic warfare and seek partnerships with emerging powers, especially China, if the alliance hopes to respond to renewed threats from Russia and a fast-changing security landscape, according to a panel of military and diplomatic experts.

Nastavak