Konkurs za poziciju projektnog koordinatora u Centru za evroatlantske studije (CEAS)

Ceas Logo

Centar za evroatlantske studije (CEAS) raspisuje konkurs za poziciju projektni koordinator.

OPIS POSLA:

Nastavak

Miliq: Tregimi i ardhshëm i rusëve do të jetë veriu i Kosovës

Drejtoresha e Qendrës për studime euroatlantike në Beograd (Centar za evroatlantske studije - CEAS) Jelena Miliq ka deklaruar për Zërin Amerikës në gjuhën serbe se rrethanat e ndryshuara gjeopolitike po reflektohen edhe në Ballkanin Perëndimor, transmeton Koha.net.

 "Kemi parë çfarë bëjnë rusët në Maqedoni, çfarë po bëjnë ende në Mal të Zi. Frikohem se veriu i Kosovës do të jetë rrëfimi tjetër dhe se ndaj tij duhet pasur kujdes”, ka thënë ajo.

Panel urges NATO to step up dialogue with China

NATO must adapt for futuristic warfare and seek partnerships with emerging powers, especially China, if the alliance hopes to respond to renewed threats from Russia and a fast-changing security landscape, according to a panel of military and diplomatic experts.

Nastavak

Nepogode ne možemo sprečiti, ali možemo biti spremni za njih

Neke elementarne nepogode ne mogu se sprečiti, ali može da se uradi mnogo toga na pripremi stanovništva za takve situacije kako bi šteta i po građane i ona materijalna bila što manja, ocenili su gosti N1 Sandra Nedeljković i Zdravko Maksimovićem. Kažu da u tom procesu mora da učestvuju svi nivoi vlasti, ali i nevladin sektor i građani.

Nastavak

'Time is not in Russia's favor'

As worries linger over Donald Trump’s relationship with Russia and his commitment to partners abroad, is the US still a dependable ally? Conflict Zone meets the US Army’s top general in Europe, Ben Hodges.

Nastavak